NK Vrouwen – 1e ronde: Hortensius en WFM Kazarian openen tegen elkaar

Het Nederlands Kampioenschap schaken algemeen en vrouwen is begonnen in The Manor Hotel in Amsterdam. De voor DSC Delft uitkomende dames Lisa Hortensius en WFM Anna-Maja Kazarian mochten meteen in de eerste ronde tegen elkaar spelen.

Er komt een Taimanov van het Siciliaans op het bord, waarbij de balans in de loop van de partij nauwelijks verstoort wordt. In een lange zitting wordt naar een interessant, elementair toreneindspel afgewikkeld, waarbij zwart één pion meer heeft. De uiteindelijk enige (zwarte) pion op het bord staat echter nog op de vierde rij en krijgt geen kans nog verder op te marcheren. De partij eindigt in remise. De partij is te bereiken via de link achter de uitslag.

In het hoekje ‘Informatie vanuit The Manor Hotel’ zijn enkele reportages toegevoegd. Waaronder een interview van WGM Erika Sziva met Tea Lanchava en een foto-impressie van WFM Zhaoqin Peng.

Informatie op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.