Amsterdam Chess 2014 – dag 4: delegatie scoort vandaag 4½ uit 9

In de groep waar GM Erik van den Doel en Joris Gerlaghe met vier uit vier aan de leiding gaan, hebben FM Gerrit Prakken, Robby Kevlishvili en Marijn den Hartog gezamenlijk 2½ punten gescoord.

Robby Kevlishvili confronteerde zijn opponent met de slavische verdediging, waarbij hij in vroeg stadium enkele tempi voorsprong weet op te bouwen. Met een combinatie wint hij een belangrijke ondersteunende centrumpion op de witte formatie. Waarmee de basis is gelegd om binnen dertig zetten de winst binnen te halen, wanneer de witte vesting verder op instorten staat. Marijn den Hartog scoort het volle punt tegen Sigiswald Barbier, terwijl FM Gerrit Prakken een gezonden remise scoort tegen Wouter Ghyselen.

Jan Willem Koelmans scoort zijn tweede overwinning en staat weer op vijftig procent en in groep C komt alleen Nico Vromans tot scoren. Hij leverde weer zijn eigen partij commentaar. Han Nicolaas herstelt zich enigszins en haalt remise tegen Ger Dekker.

Uitslagen, stand, indeling en scoretabellen op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.