NK Vrouwen – 3e ronde: Hortensius verslaat IM Lanchava

Op de derde speeldag van het NK Vrouwen scoort de delegatie van de Delftse Schaakclub twee punten uit de drie gespeelde partijen.

Lisa Hortensius treedt met haar zwarte formatie aan tegen de Nederlands Kampioene van 2012 IM Tea Lanchava, waarbij er een geweigerd damegambiet op het bord komt. Een witte inval op h7 is de inleiding tot een combinatie, dat zwart een vol stuk oplevert, waar slechts één pion afgestaan moet worden. De zwarte loper verricht vervolgens belangrijk ondersteunend werk, waardoor er voor de witte formatie van Tea geen doorkomen aan is. Waarna Lisa voorbereidingen kan treffen om een pion naar de overkant te loodsen. Zover komt het echter niet: na 35 zetten feliciteert de kampioene van 2012 haar tegenstander.

De derde ronde staat ook de tweede strijd in het Open Delfts Vrouwenkampioenschap op het programma, waarbij WFM Anna-Maja Kazarian het met de witte stukken opneemt tegen clubgenoot WIM Smaranda Padurariu. Er komt de scheveninger van het siciliaans op het bord. Afwikkelingen in het middenspel levert de zwarte formatie een pion op, waarmee tevens twee gepasseerde vrijpionnen gecreëerd zijn. Een goede dertig zetten later kan wit deze niet zonder verder materiaalverlies afstoppen.

Informatie op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.