Amsterdam Chess 2014 – dag 5: Kevlishvili mengt zich in strijd om de prijzen

Robby Kevlishvili boekt met wit in een Siciliaanse Najdorf een klinkende overwinning op Thomas Beerdsen en voegt zich bij een zestal dat met vier uit vijf in achtervolging is op GM Erik van den Doel, die nog niets heeft afgestaan. Zijn partij is te vinden via een link achter de uitslag en de moeite van het naspelen waard. Robby gaat het in de zesde ronde met de zwarte stukken opnemen tegen de Peruaanse grootmeester Georgui Castaneda. Op bord 1 staat er tevens een andere kraker op het programma: de strijd tussen Manuel Bosboom en GM Erik van den Doel. Marijn den Hartog en FM Gerrit Prakken moeten het volle punt afstaan aan hun tegenstanders.

In groep B spelen Jan Willem Koelmans en André Lopies remise. In groep C toont de hsb-delegatie zich deze ronde het meest produktief, met 2½ uit drie partijen. Danny Lindhout komt door een overwinning op vijftig procent. Nico Vromans (remise) en Otto Berger (winst) volgen op een half puntje.

Uitslagen, stand, indeling en scoretabellen op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.