Amsterdam Chess 2014 – dag 6: Kevlishvili wint van Peruaanse grootmeester en staat tweede

Tijdens de zesde ronde van het Amsterdam Science Park Chess Tournament boekt Robby Kevlishvili zijn vierde zege op rij. In zijn partij tegen Peruaanse Grootmeester Georgui Castaneda sprokkelt Robby met zijn zwarte formatie steeds kleine voordeeltjes bijeen. Na een kleine zestig zetten heeft hij drie pionnen meer en is er voor de ratingfavoriet geen houden meer aan. Een link naar zijn partij is weer beschikbaar in de uitslagentabel. FM Gerrit Prakken wint en komt op vijftig procent.

In groep B boeken Jan Willem Koelmans en André Lopies weer remise, terwijl in groep C 2½ uit drie gescoord wordt. Nico vertelt weer hoe hij remise op het bord kreeg, waar Otto Berger en Danny Lindhout hun partij weten te winnen.

Han Nicolaas rapporteert nog over de laatste twee ronden in de dagvierkampen.

Uitslagen, stand, indeling en scoretabellen op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.