Amsterdam Chess 2014 – dag 8: Kevlishivili blijft ongeslagen

In de achtste ronde van het Amsterdam Science Park Chess Tournament stond een kraker tussen nummer één GM Erik van den Doel en zijn eveneens ongeslagen directe concurrent – de nummer twee – Robby Kevlishvili op het programma.

Waar Robby het toernooi met twee remises opende, heeft GM Erik van den Doel louter overwinningen geboekt in Sportcentrum Universum. Zo is er een verschil van een vol punt tussen de twee bij aanvang van de partij in de achtste ronde. Er komt de Ruy Lopez van het Spaans op het bord, waarbij Robby als eerste mag zetten. Na zo’n 18 zetten heeft GM Erik van de Doel wel in de gaten dat het spelsysteem goed beheerst wordt door zijn tegenstander, om remise overeen te komen. Waarmee de toernooi winnaar van editie 2014 bekend is. Robby kan nog wel gelijk eindigen, maar qua weerstandpunten niet meer passeren.

In groep B komt alleen Jan Willem Koelmans in actie, waarbij zijn partij remise oplevert. Met vier uit acht gaat hij de laatste ronde in en zal deze moeten winnen om een positieve TPR aan het toernooi over te houden. De achtste dag in groep C levert remise op voor Danny Lindhout. Doch Otto Berger en Nico Vromans gaan de boot in met hun aanpak van deze dag.

Ondertussen hebben de weekendvierkampen alweer de tweede ronde op het programma gehad. Een toernooi waar Theo van Vorselen van Het Zesde van schaakgenootschap Discendo Discimus in aktie komt in een groep waarin hij niet bepaald de ratingfavoriet is. De eerste ronde komt hij niet verder dan het spelen van een boeiende partij, doch de tweede ronde levert een prima remise op.

Erik van den Doel wint 4e SPAchess – verslag van Lennart Ootes op toernooisite

Uitslagen, stand, indeling en scoretabellen op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.