Leiden Chess 2014 – 2e ronde: vonken vliegen er vanaf

De tweede ronde in Leiden is gespeeld, waarna er in groep A elf en in groep B negen nog ongeschonden uit de strijd zijn gekomen en een score van twee uit twee hebben laten noteren.

Arthur Pijpers en Stijn Gieben zijn daarin geslaagd in groep A, waarbij Stijn Gieben met het verslaan van IM Fred Slingerland een tweede 2300-plusser aan het spit rijgt. Stijn neemt het deze zondag op tegen de tjechische Im Lukas Cernousek. Een 2400-plusser. Arthur Pijpers zal in de derde ronde voor het eerst iemand met een hogere rating treffen in GM Deep Sengupta. Een van het kwartet 2500-plussers in het deelnemersveld. Kees van der Meer trof er daar in GM Csaba Horvath één van en wist niet opnieuw te verrassen. In de A-groep was er één streekderby: die tussen Arthur Pijpers en Martine Middelveld.

In groep B zijn Theo van Orsouw, Jelle Bulthuis en Thomas de Ruiter goed uit de startblokken vertrokken. Een zestal hsb-leden volgt hen op de hielen en staan op 1½ uit 2. Thomas de Ruiter en Jelle Bulthuis gaan op zondag in een onderling duel uitmaken wie er afhaakt in het schema van een honderd-procent-score. Tijdens de tweede ronde waren er drie streekderby’s te bekennen. Die tussen Alexander Munninghoff en Evert Baak eindigde onbeslist. In de overige twee partijen wisten Simon Broos en Jaco Arkesteijn hun opponenten te verschalken. René Weerts doet weer kort verslag van zijn partij, evenals Theo van Orsouw.

Uitslagen, stand, indeling en scoretabellen op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.