Amsterdam Chess 2014 – dag 9: GM Van den Doel wint, Kevlishvili derde

Het vierde Amsterdam Science Park Chess Tournament zit erop en is er een geweest waarin een prima prestatie door Robby Kevlishvili geleverd is.

In de slotronde diende Robby te buigen voor IM Manuel Bosboom, waardoor de ongeslagen status en tweede plaats niet vastgehouden kon worden. Doch een derde plaats en een overscore van 2,8 punten onderstrepen dat er een uitstekend toernooi gedraaid is. FM Gerrit Prakken sluit af met een overwinning en haalt met 5½ punten een lichte overscore.

In groep C sluit Danny Lindhout af met remise, komt op een mooie score van vijf punten en heeft een overscore van 2,22 punten gehaald. Dat wil zeggen: de vijf punten zijn 2,2 punten hoger dan op grond van zijn rating en de rating van zijn tegenstanders verwacht mocht worden.

Uitslagen, stand en scoretabellen op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.