47e Biel Bienne: GM Giri wint van GM Wojtaszek

In Biel draait de zevenenveertigste edite van een internationaal groot schaakfestival: Biel Bienne. Verdeeld over een grootmeestertoernooi, meestertoernooi en het hoofdtoernooi zijn er inmiddels 242 schakers actief. Het rapid, simultaan, chess960 en schaaktennis-toernooi zit er op, terwijl het blitz- en jeugdtoernooi komend weekend op het programma staan. Tijdens het meestertoernooi wordt tevens om het Zwitsers kampioenschap voor schakers onder de 18 jaar gespeeld.

Vanuit de Haagse Schaakbond is GM Anish Giri actief in de grootmeestergroep. Een besloten zeskamp waar ze elkaar in tien ronden zowel met wit als met zwart tegenkomen, waarvan er inmiddels drie ronden op zitten. Van elke ronde worden video-verslagen gemaakt door GM Daniel King en er is daarnaast videoweergave van partij-analyse, waarin de deelnemers aan het woord komen.

Informatie op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.