Leiden Chess 2014 – 7e ronde: Bulthuis en Baak strijden mee om podiumplaats in groep B

Tijdens deze 8e editie lijkt IM Arghyadip Das solide naar een eindoverwinning te spelen. In groep B staan Jelle Bulthuis en Karl Baak na nieuwe overwinningen respectievelijk tweede en derde.

De hele Haagse delegatie van groep B kende een mooie vrijdagavond: er werd met 16½ punten uit 25 partijen een dagscore van 64% gehaald. Vijf partijen waren streekderby’s, waarin Alexander Munninghoff zijn derde overwinning wist te boeken ten koste van een tweede achtereenvolgende verliespartij voor André Wagner. In de strijd tussen Stefan Boeters en Karl Baak werd bepaald dat Karl Baak in het voetspoor van Michaël Bekker blijft. Cor Kanters verslaat Simon Broos en Max van Herpen boekt zijn tweede overwinning in dit toernooi. De derby tussen Evert Baak en Thomas de Ruiter is de enige remise in deze groep aan Haagse zijde. Er wordt verder vooral volop gewonnen, waartussen ook de eerste overwinning voor Henk Bouma. Na eerder in het toernooi drie fraaie remises gescoord te hebben en daarmee aan een ruime overscore zit. Ook Mireille Rubert zit na haar tweede overwinning in drie ronden aan een goede overscore..

In groep A is er één derby gespeeld: tussen Vincent Oudewaal en Martine Middelveld. De partij is gewonnen door Martine, waarna beiden het tweede weekend van het toernooi met een lichte overscore instappen. In dat opzicht zit Jerrel Thakoerdin een stuk ruimer na zijn vierde overwinning en treft vandaag de vijfde titelhouder tegenover zich. Rob van Helvoort en Lars Vistisen herstellen zich enigszins.

Het partijenrepertoire op de site van sg Discendo Discimus is uitgebreid. Evenals het foto-album van Maaike Maaijveld.

Uitslagen, indeling en scoretabellen op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.