Trainingssessie Nederlands damesteam bij Leiden Chess

Het Nederlandse damesteam had afgelopen zondag een succesvolle trainingssessie in Leiden. Deze training, onder leiding van bondscoach Predrag Nikolic, was een van de voorbereidingen op de schaakolympiade die van 1 tot en met 14 augustus in Tromsø gehouden wordt. Deze trainingssessie is gesteund door Schaaksite.nl.

De bordvolgorde van het team is bekend: 1. Zhaoqin Peng, 2. Anne Haast, 3. Lisa Schut, 4. Bianca Mühren en 5.Tea Lanchava. Nikolic vindt dat er geen reservespeler is en dat iedereen steeds bereid moet zijn elke wedstrijd te spelen.

Het Leiden Chess Tournament verwelkomde afgelopen weekend bondscoach Predrag Nikolic en zijn Olympiade vrouwenploeg. Nikolic speelde mee in het toernooi. Hij liet zijn vrouwenteam zijn partijen zien en legde uit hoe hij dacht en waarom hij bepaalde beslissingen nam tijdens de wedstrijd. Heel leerzaam.

Bianca Mühren oefent alvast blitz partijen tegen Arthur Pijpers, onder het toezicht van coach Nikolic.

Met 7 uit 9 heeft de internationaal meester uit India Das Arghyadip het Leiden Chess Tournament 2014 gewonnen. Das scoorde zijn vijfde GM-norm en krijgt de grootmeestertitel zodra zijn rating virtueel 2500 of meer is.

GM Sebastian Bogner, Predrag Nikolic, Deep Sengupta, Vyacheslav Ikonnikov, Csaba Horvath en IM Lukas Cernousek delen de 2e t/m 7e plaats.

Frank Erwich, collega van News about Chess en zijn vriendin Martine Middelveld spelen vaak samen mee in Leiden.

De organisatie van LCT: Jan Bey, Maaike Valkenburg en Judith Valkenburg.

Roel Piket van Adhoc & Solide Administratie en Advies is al 7 jaar hoofdsponsor van LCT en hij beloofde dat hij zo doorgaat tot en met de 13de editie. Dat kan echt niet zonder de steun van zijn vrouw, Iris Piket–Kuipers.

De organisatie van het Leiden Chess Tournament nodigde ook het Nederlands damesteam uit voor een heerlijke ‘home made’ diner. We sluiten een leuke dag af samen met de toernooiorganisatie, spelers en gasten.

Eindverslag LCT van Dimitri Reinderman

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.