46e Open NK Dieren – 3e dag: Pijpers en Ter Veen op twee uit twee

Het Open NK in Dieren heeft een deelnemersveld waar niet alleen GM Arghyadip Das, winnaar van het Leiden Chess Tournament deel van uit maakt. Maar ook nog eens zeven Grootmeesters met een rating die hoger is dan 2500 punten. Na twee achtereenvolgende overwinningen gaat Arthur Pijpers er één van hen mogen bestrijden aan bord 4. Een strijd die derhalve te volgen zal zijn op de live borden.

In dezelfde klasse boekte WFM Anna-Maja Kazarian een overwinning en speelde Marijn den Hartog remise tijdens zijn eerste partij van deze editie van het Open NK. Michaël van Liempt gaat vandaag zien of hij kans ziet de sleutel van het hek over te dragen.

In Reservegroep A boekt alleen Foppe-Jan Montsma een overwinning en herstelt zich daarmee van de averij in de eerste ronde. Wouter de Bruin en Danny Lindhout spelen wederom een solide remise en staan nu op een vol punt. Winston van Ee heeft er een halfje meer, nadat hij een kiertje in de stelling van zijn tegenstander benutte om deze open te spelen.

Rens ter Veen blijft fier aan kop na de tweede overwinning en speelt vandaag op bord 1 tegen Max Merza. In het zesrondige toernooi blijft Mutlu Arpaci ongeslagen na een nieuwe solide partij en komt op 2 uit 3. De aanpak van Armin Segger is voor de tweede keer tijdens dit toernooi weerlegt.

Op de toernooisite beschrijft Peter Boel uitgebreid enkele partijen van de derde toernooidag. Via een link in de hoek ‘Informatie vanuit Dieren’ te bereiken.

Informatie op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.