Tiviakov en Van Kampen winnen in Canada

Sergei Tiviakov en Robin van Kampen hebben het open kampioenschap van Canada gewonnen, samen met Ehsan Ghaem Maghami, de nummer twee van Iran. De drie scoorden elk 6,5 uit 9. De twee Nederlanders behoorden ook tot de drie hoogste ratinghouders, dus ze deden wat van hen verwacht werd.

(Tiviakov derde van links, Van Kampen rechts. Foto: toernooisite.)

Tiviakov begon met 3,5 uit 4, waaronder een remise tegen Ghaem Maghami. Ook Van Kampen begon met die score, maar daartussen zat een overwinning op de Iraniƫr. Van Kampen won dus de onderlinge driekamp tussen de winnaars, want de twee Nederlanders speelden in de vijfde ronde remise tegen elkaar. De naam van Tiviakov wordt in de eindstand echter als eerste genoemd, op basis van weerstandspunten, zoals dat bij een Zwitsers toernooi gebruikelijk is.

Beide Nederlanders wonnen een paar Elo-punten, maar dat is niet belangrijk. Belangrijker is dat ze weer een toernooiwinst aan hun erelijst hebben toegevoegd. Die lijst is van Tiviakov al oneindig lang en begint bij Van Kampen ook al behoorlijk op te lopen.

De eindstand is hier te vinden. Met doorklikken op de namen kunt u de persoonlijke uitslagen vinden.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.