46e Open NK Dieren – 7e dag: vierkampen zijn begonnen

Op maandag 28 juli zijn 92 schakers en schaaksters aan de dagvierkampen begonnen, om dit toernooi woensdag de 30e weer af te sluiten. Vanuit de Haagse Schaakbond zijn Peter Vorstermans, Ronald de Vries en Theo van Vorselen sterk begonnen.

In Reservegroep C wordt eenzelfde score uit de gespeelde drie partijen in de 6e ronde gehaald. Rens ter Veen moet in de topper tegen Sandra Keetman voor het eerst in dit toernooi genoegen nemen met remise. Partij is verderop weergegeven. Jan Zonneveld en Jan Torenstra winnen beide hun partijen.

In de groep van het Open Nederlands Kampioenschap verliest WFM Anna-Maja Kazarian met 1 – 0 van IM Yochanan Afek. De man die vele lastig op te lossen schaakproblemen produceert. Michaël van Liempt verliest met dezelfde cijfers van Zyon Kollen. Arthur Pijpers speelt zich met een overwinning weer naar een partij op een van de live-borden in de zevende ronde. Marijn den Hartog weet opnieuw een knappe remise te scoren en krikt zijn overscore verder op naar ruim 1¼ punt.

Met de partij Jelle Bulthuis – Edwin Mulders stond de derde streekderby en tevens tweede strijd tussen twee clubgenoten op het programma, waarbij Jelle zijn puntenaantal weet te verdubbelen en tevens zijn onderscore iets opwaardeert. Edwin Mulders staat nog op één punt en scoort wat er op basis van zijn rating en die van zijn tegenstanders van hem verwacht mag worden. Sebastiaan Kranenburg weet met een nieuwe overwinning op 2½ punten en een lichte overscore te komen. Foppe-Jan Montsma komt door een overwinning op 3½ punten, terwijl Thomas de Ruiter eveneens niet verliest en met remise de twee punten bereikt. Beiden hebben een lichte onderscore.

In Reservegroep B spelen Wouter de Bruin, Winston van Ee en Danny Lindhout alle drie een onbesliste partij. Theo van der Pol heeft de zesde ronde een schaakvrije dag.

Van de Open NK groep zijn alle partijen te vinden via de link ‘download en naspelen’. Van de Overige Groepen zijn de partijen van Rens ter Veen in de vijfde en zesde ronde daar te vinden. Verder zijn er meer foto’s te bereiken en is Peter Boel redelijk produktief geweest met het presenteren van nieuwe nieuwspagina’s.

Informatie op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.