46e Open NK Dieren – 9e dag: Van Zetten wint vierkampen

De eerste prijs is binnen: Maarten van Zetten weerlegt de aanpak van Frank Schleipfenbauer in de finale-strijd van de hoogste vierkampgroep. De partij tussen Kees Stap en Midas Ratsma eindigt in remise, waarmee Maarten de winnaar is van de vierkampen.

Peter Vorstermans verliest zijn partij in de slotronde en moet daardoor de eerste plaats van Vierkampgroep 5 delen. Ronald de Vries valt door zijn overwinning in de slotronde eveneens in de prijzen: hij bereikt de tweede plaats in vierkampgroep 13.

De delegatie van de haagse schaakbond in de Open NK groep en Reservegroep A doorstaat de 8e ronde glansrijk ongeslagen. Arthur Pijpers boekt een overwinning op Nico Zwirs en mag zijn kunsten in de slotronde weer op een van de live-borden vertonen. WFM Anna-Maja Kazarian komt in dit toernooi voor het eerst tot een remise, waarmee ze haar overscore opkrikt tot bijna +2 punten. Ook Michaël van Liempt zal content wezen met zijn remise in de voorlaatste ronde.

In Reservegroep A boeken Foppe-Jan Montsma en Edwin Mulders progressieve overwinningen. Met name Edwin Mulders heeft de stelling van zijn tegenstander helemaal kapot gespeeld. Aldus Thomas de Ruiter. De overige Rijswijkers scoren verdienstelijke remises.

Theo van der Pol redt de eer in Reservegroep B met zijn overwinning op Pieterjan Mellegers. Rens ter Veen speelt zichzelf vlot naar zeven uit acht in zijn partij tegen Ruwald Mulder. Die verderop weergegeven staat. Sandra Keetman boekt eveneens een overwinning, waarmee het nog spannend is in de laatste ronde van Reservegroep C.

Informatie op de hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.