Olympiade en interview met Van Wely

Loek van Wely (foto Ab Scheel)

Papendal. Vlak voor het begin van de schaakolympiade in het Noorse Tromsø (1-14 augustus) is het Nederlandse team in volle training op sportcentrum Papendal. De startplaats van de 180 deelnemende landen is nummer tien maar Loek van Wely verwoordt namens de nationale ploeg de ambitie: “Wij gaan met een aangepaste opstelling voor brons”. Aan bord één Anish Giri, nummer veertien van de wereld, die voor iedereen gevaarlijk is. Op de borden twee en drie komen de oerdegelijke Sergei Tiviakov en Erwin l’Ami, om het geweld van de favoriete landen onder controle te houden. Van regerend kampioen Loek van Wely en de jonge grootmeester Robin van Kampen wordt verwacht dat zij aan bord vier de teamoverwinning binnenbrengen. Lees meer…..

1 Comment

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.