Het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap is weer begonnen!

BORNE, 4 augustus 2014

Met een vloeiende worp van de damschijven heeft de heer Velten, de Bornse wethouder van Sport, samen met zwemster Laura Hagreis, sportvrouw van het jaar van de gemeente Borne, bepaald dat de hoogst genoteerde speler met wit mag beginnen. Dit jaar is dat Max Warmerdam. Hiermee was het toernooi geopend!

Het toernooi wordt al weer voor de vierde keer in sportcomplex ’t Wooldrik te Borne gehouden. Ook dit jaar is het aantal deelnemers weer gestegen, er zijn nu 265 aanmeldingen. De deelnemers spelen in acht verschillende leeftijdsgroepen. Voor de jongste leeftijdsgroepen, geboren in 2004 of later, is het toernooi opgedeeld in twee toernooien van drie dagen. De eerste dagen spelen alle groepen in hun eigen leeftijdscategorie. Vanaf donderdag spelen zij een gecombineerd toernooi. Aanmelden voor dit toernooi is nog steeds mogelijk!

Naast schaken is er ook een speciaal arrangement gemaakt met het zwembad ’t Wooldrik en Themapark Kids City. Verder zullen naar schatting meer dan 100 jongeren meedoen aan het voetbaltoernooi dat donderdagmiddag gehouden zal worden op de velden van de Bornse Voetval Vereniging (BVV).

Het toernooi is vrij toegankelijk voor publiek, dus iedereen kan een kijkje komen nemen. Kijk voor meer informatie op de website www.onjk.nl

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.