Olympiade Vrouwen R2, tweede overwinning

Het damesteam heeft in de tweede ronde van de Olympiade met 3-1 gewonnen van Griekenland.

Het was niet helemaal makkelijk. Lisa op bord 3 had een goede stelling na de opening. Maar de situatie veranderde snel toen ze 18..b6 deed en de witte velden op de damevleugel verzwakt werden. We stonden 0-1 achter. Gelukkig won Tea daarna op bord 4 vrij snel en waren we even tevreden met het gelijkspel. Op bord 1 speelde Peng in het middenspel onhandig met de paarden en verloor ze een pion onvermijdelijk zonder enige compensatie. Peng moest lang onder druk. Op bord 2 speelde Anne de beste partij van de dag van ons team en pakte overtuigend het volle punt. Peng moest dan remise maken om de match te kunnen winnen, maar ze stond steeds slecht. Verrassend blunderde haar tegenstander ook zoals gister en gaf die alles weg. Dus einduitslag 3-1 in het voordeel van het Nederlandse damesteam. Peng schaamde zich een beetje, maar coach Predrag Nikolic gaf wel compliment voor haar vechtlust en vasthoudendheid.

1 Comment

  1. Avatar
    Lucas augustus 05, 2014

    Voor de vierde ronde staat o.a. de volgende partij op het programma:

    WGM Muhren, Bianca 2314 – IM Melia, Salome 2475

    Wat is nu een "hogere" titel, WGM of IM? Of is dat niet te vergelijken?

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.