Olympiade Ronde 6: Nederlandse Damesteam Schaken

Vandaag was het een zware dag voor de Nederlandse dames – we hebben met 3-1 verloren van Polen! Bianca won eenvoudig: ze kreeg een lekkere stelling vanuit de opening en ging er makkelijk doorheen. Ze is tot nu toe fantastisch aan het spelen, met een score van 4,5 uit 5! Anne werd verrast in de opening en kreeg een ingewikkelde stelling. Haar dame stond een beetje moeilijk op d4 (wegens e5 dreigingen) en ze besloot om 17. Pc3 te spelen, waardoor ze in een minder eindspel terecht kwam dat niet meer te houden was.

Lisa kreeg een gezonde stelling in een Franse partij. Ze spendeerde echter te veel tijd in de opening en begon een beetje te knoeien. Op de 28ste zet blunderde ze in de tijdnoodfase en miste een remise (Kg6 ipv Kg8). Tea kreeg een interessante stelling maar zag jammer genoeg iets over het hoofd, waardoor de stelling snel iets minder werd en al gauw niet meer te houden was.

Vandaag een nieuwe dag en een nieuwe ronde! India staat op het schema, dus het wordt een interessante match!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.