Max Warmerdam is Open Nederlands Jeugdschaak Kampioen

In de Bornse sporthal ’t Wooldrik streden vanaf maandag ruim 260 jeugdschakers in verschillende leeftijdscategorieën om de titel Open Nederlands Jeugdschaak Kampioen. Ook dit jaar bleef de strijd om de titels tot in de allerlaatste ronde spannend. Max Warmerdam won de A-groep (tot 20 jaar) en verdiende daarmee de titel Open Nederlands Jeugdschaak Kampioen 2014.

Naast de huldiging van de kampioenen werd ook de heer Gerard Grotenhuis gehuldigd. Hij kreeg een koninklijke onderscheiding voor o.a. zijn verdiensten in de schaakwereld. Deze werd uitgereikt door de burgemeester van Borne, de heer Welten.

De veertien jarige Max Warmerdam maakte het nog spannend door in de laatste ronde gelijk te spelen. Aangezien zijn naaste belager Thomas Mollema verloor van de titelverdediger Zyon Kollen, werd hij toch kampioen. Thomas en Zyon zijn samen op de tweede plaats geëindigd. Annelies Cuvelier uit België veroverde de titel bij de meisjes. Zij won de onderlinge strijd met Xadya van Bruxvoort.

De B-groep (tot 16 jaar) was ongekend spannend. Na de laatste ronde stonden Siem van Dael, Geert van Hoorn en Bas de Feijter samen bovenaan. Siem van Dael mag zich op basis van het onderlinge resultaat kampioen noemen. Dit is een uitzonderlijke prestatie, omdat Siem nog maar 10 jaar is. De kampioene bij de meisjes werd Dewi Vermeulen.

De Belg Xander Pauwels heeft de hele week bovenaan gestaan in de C-groep en hij maakte ook op de laatste dag geen fout. Hiermee won hij de groep tot 14 jaar. Bij de meisjes eindigden Iris Schelleman en Ting Ting Lu gezamenlijk bovenaan. Op basis van zogenaamde weerstandspunten werd Iris Schelleman de kampioene.

De D-groep werd gewonnen door Mick van Randtwijk. Hij eindigde gelijk met Jonas Hilwerda. Op basis van onderling resultaat ging de titel naar Mick. Rembrandt Bruil werd derde. Bij de meisjes was het een spannende strijd. Tot de laatste ronde stonden nog negen speelster binnen één punt van elkaar. Uiteindelijk eindigden Anna Martinez en Pascalle Monteny samen bovenaan. Op basis van weerstandspunten trok Anna uiteindelijk aan het langste eind.

Het gecombineerde toernooi tot 10 jaar was zoals verwacht erg spannend. Uiteindelijk werd deze groep gewonnen door Benjamin Faybish uit België, gevolgd door Victor Muntean. Bij de meisjes heeft Nina de Putter gewonnen.

Al met al een zeer geslaagd toernooi en wij hopen zo veel mogelijk deelnemers volgend jaar weer te mogen begroeten.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.