Gerard Grotenhuis koninklijk onderscheiden

Een grote verrassing was er zaterdagmiddag voor Gerard Grotenhuis. In Borne, voorafgaand aan de prijsuitreiking van het Open jeugdkampioenschap van Nederland, kreeg de ESGOO-icoon door de burgemeester van Borne een koninklijke onderscheiding opgespeld.

Grotenhuis was jarenlang teamleider van ESGOO. De club uit Enschede speelde lang in de Meesterklasse. Met hulp van gastspelers uit Duitsland was het Grotenhuis’ doel om jonge spelers uit Twente voor de club te behouden. Later breidde hij dit uit tot jonge spelers uit het oosten des lands. Grotenhuis organiseerde ook enkele malen de play-offs van de Meesterklasse en diverse andere evenementen van ESGOO. Beroepsmatig was hij actief als horecaondernemer. Grotenhuis bezat enkele etablissementen in Enschede en net over de grens in Duitsland. Hij was een belangrijke sponsor van ESGOO, maar liet subsponsors altijd hun naam aan het team verbinden.

Bij de uitreiking van de onderscheiding werden vooral zijn activiteiten als schaakpromotor geroemd. De Twentse krant Tubantia besteedde op zijn website al aandacht aan deze mooie gebeurtenis.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.