Update vanuit Tromsø!

Ondertussen heeft het damesteam al heel wat laten weten over hun olympiade. Vandaag is het weer tijd voor een update! De sfeer zit er nog steeds erg goed in! 😀 Zoals jullie hebben kunnen zien zijn we op de rustdag gezellig samen met de kabelbaan naar boven gegaan. Helaas regende het ondertussen heel hard, maar toen hebben we er een eigen draai aan gegeven door gezellig het kaartspel pesten te spelen. Het idee om vanaf op de berg naar beneden te lopen hebben we maar even laten schieten met alle modderpaden in gedachten. ’s Avonds zijn we samen een keertje uit eten gegaan en was iedereen tevreden over de (mega) pizza’s die we kregen. 🙂 Die avond stond er voor het eerst geen analyse op het programma, want dat hadden we een avond eerder al gedaan. De fijne wandeling zorgde ervoor dat iedereen het niet te laat op de avond wel weer mooi geweest vond en lekker ging slapen. De dagen daarna werd het gebruikelijke wedstrijdritme weer gevolgd en dit is het moment om de hersenen van de lezers te laten kraken!

Strategie

Haast – Socko

In deze stelling heeft zwart de vervelend dreiging …e5. Ik zag geen goede manier om dat te voorkomen en besloot helaas om 17. Pc3 te doen. Na 17… Pxc3 18. Dxc3 Dxc3 19. bxc3 kwam ik in een lastige stelling terecht. In de analyse zei Predrag terecht dat ik met wit nog niet veel gekke zetten gedaan had en dat er dus ook niet veel aan de hand kan zijn. Een zet als 17. Ld2 is bijvoorbeeld prima. Een andere mogelijkheid die we tijdens de analyse bekeken is 17. g5. Nu is de vraag aan de lezers wat wit bedacht heeft na het logische 17… e5 van zwart.

Zawadzka – Schut

Lisa had haar tegenstandster weten te verrassen met het Frans en heeft op zich een prima stelling bereikt. Een paar zetten terug heeft ze 10… b6 gedaan. Welk zwarte plan hoort daarbij?

Bartel – Lanchava

In deze stelling besloot Tea verder te gaan met 20… a5. Zouden jullie dat ook doen?

Peng – Harika

In deze stelling had Peng al wat pionzetten gedaan en is het tijd om de andere stukken vlot erbij te halen. Hoe zou wit dat kunnen doen?

Sachdev – Haast

In deze stelling heeft wit het initiatief, maar ik had me nog erg taai kunnen verdedigen. In de partij deed ik 15… Lb7, waarna wit haar stukken soepel richting mijn koning stuurde. Wat had ik hier beter kunnen doen?

Muhren – Gomes

Na de opening is een spannende stelling ontstaan. Het is vooral de vraag wat wit in deze stelling gaat doen. Hebben jullie een idee?

Padmini – Lanchava

In deze stelling heeft Tea knap tegenspel weten te creëren. Wat is hier een interessante voortzetting?

Tactiek

Haast – Socko

In deze stelling heb ik net nietsvermoedend 21. Kb2 gedaan. Hoe wist zwart nu een pion te winnen?

Zawadzka – Schut

Welke zet zou wit in deze stelling moeten doen?

Muhren – Sczepkowska-Horowska (dat paste bijna niet op het lijntje inderdaad…)

Bianca heeft opening goed gespeeld en is een pion voor komen te staan. In deze stelling raakte haar toren een klein beetje verdwaald na 37. Th6. Met welke mooie zet had ze het hier sneller af kunnen maken?

Sachdev – Haast

Welke verborgen dubbele aanval dame zit in deze stelling?

1 Comment

  1. Avatar
    coenj augustus 10, 2014

    Stelling 1 klopt niet. Na 18…, fxe5 kan Pxf6 niet want op f6 staat niks meer om te slaan.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.