Kasparov lijdt grote nederlaag op Fide-congres

Het heeft al veel media gehaald: Kirsan Iljoemzinov, de huidige president van de Fide, blijft dat voor de komende jaren. Zijn ‘uitdager’, Gary Kasparov, die erom bekend staat niet van verliezen te houden, kreeg een van de grootste decepties in zijn bestaan voor de kiezen: de stemming 110 tegen 61 met 4 ongeldige stemmen in het voordeel van Iljoemzinov, laat niets heel van de ambities van Kasparov om de Fide te hervormen.

Peter Doggers schreef uitgebreid over het verloop van deze meeting tijdens het Fidecongres. Het is vinden onder deze link .

Onze Belgische fotograaf, Gunter Deleyn, die ook ter plekke was, maakte een groot aantal foto’s, waarvan de volgende een aardig beeld van deze conferentie laten zien:

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

1 Comment

  1. Avatar
    Aard augustus 12, 2014

    Afgaande op zijn leeftijd, mogen we ervan uitgaan dat Iljumzjinov minstens nog een jaar of 30 voorzitter van de FIDE blijft.

    Ach, we kunnen ons daar druk over maken, maar wat is nou net het leuke van schaken? Dat je helemaal geen bestuurders nodig hebt!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.