Schaken aan de Kust: Ypma wint derde editie

Zaterdag 16 augustus is snooker- en poolcentrum ‘t Zeekantje voor de derde keer in een jaar het decor geweest voor het evenement Schaken aan de Kust. Een 7-rondig rapidtoernooi dat door Hans Coenders en Richard van Dalfsen onder auspiciĆ«n van Haagse Schaakvereniging georganiseerd wordt.

Aansluitend is er een gezamenlijke barbecue voor de liefhebber, waarbij de avond afgesloten kan worden met het uitzicht op een fascinerende vuurwerkshow. Een show waarvoor deze zaterdag zo’n 60.000 mensen de weg naar Scheveningen hebben weten te vinden.

Het evenement begon een jaar geleden als experiment en is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met deelnemers-limiet met een reservelijst die groot genoeg is om de reserves een eigen toernooi te laten draaien. Deelnemers uit het Brabantse en Limburgse land, het hoge noorden van Groningen en het diep gelegen Flevoland is slechts een kleine samenvatting van de groep voor wie het schaken met uitzicht op zee als muziek in de oren klinkt en daardoor de weg naar ‘t Zeekantje hebben weten te vinden.

Ivo Wantola van Voerendaal is de deelnemer met hoogste rating, die over zes weken voor het nieuwe KNSB-competitieseizoen weer zijn partijen in de Meesterklasse mag spelen. Hij treft daarbij tegenstand van formaat, want Peter Ypma van Messemaker 1847 schrijft de derde editie van Schaken aan de Kust op zijn naam, waarbij Ivo genoegen moet nemen met een tweede plaats.

Uitslagen | foto’s

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.