Middeleeuws schaken tijdens Van Limburg Festival

PERSBERICHT

Middeleeuws schaken tijdens Van Limburg festival

Het Gebroeders Van Limburg Festival – dit jaar in het weekeinde van 29, 30 en 31 augustus – laat een breed publiek wederom kennismaken met de middeleeuwen en het werk van de gelijknamige wereldkunstenaars. En dit jaar is het FEEST! Alle reden om nog eens extra uit te pakken met nieuwe, verrassende onderdelen. Tevens herdenkt Nijmegen de 1400e sterfdag van Karel de Grote, die het schaakspel in West-Europa introduceerde. Schaak en Vader van Europa staan dan ook prominent op het programma.

Voor de schaakliefhebbers is er van alles te beleven en dat geldt voor alle bezoekers van het sprankelende evenement. Grote namen komen naar de oude keizerstad. Wie gaat het simultaan opnemen in het middeleeuws schaken tegen de ex-Nijmeegse grootmeester (GM) Friso Nijboer en de Nijmeegse (IM) Hans Klip.

Ook is er twee dagen lang in museum Het Valkhof een schaakplein met vrije plekken om schaak te spelen. In museum De Stratemakerstoren is een deel van de expo over Karel de Grote gewijd aan het schaken.

Volledig persbericht

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.