Open Brasschaat – 5e ronde: Van den Doel en Hovhannisyan aan de leiding

In de Ruiterzaal aan de Kasteeltuin van Brasschaat is er een kwartet ronden te spelen als er twee deelnemers op honderd procent staan en er vier graag van hun nul af willen komen.

Stijn Gieben heeft zijn dag niet in zijn partij tegen Stefan Colijn en ziet de kwaliteit na een kleine twintig zetten vanuit het niets verloren gaan. Waarna Stefan aansluiting houdt met de kopgroep op een vijfde positie. Vincent Oudewaal speelt met zijn zwarte formatie tegen FM Arben Dardha een degelijke partij, maar kan zijn tegenstander niet verrassen.

Partij van de Dag is die op bord 1, waarbij GM Erik van den Doel zijn tegenstander IM Cyril Ponizil met een geïsoleerde pion opzadelt en daarmee een flexibelere stelling bereikt. De witte formatie wordt zelfs met een dubbelpion op beide vleugels opgezadeld. Daarna verovert zwart eerst een pion op de damevleugel, om vervolgens de pionnenmeerderheid aan de koningsvleugel te benutten om een rode loper naar de overkant voor te bereiden.

FM Daniel Sadkowski, de man van de Partij van de Dag van de vierde ronde verslaat de Braziliaan IM Herman van Riemsdijk en houdt aansluiting met de twee koplopers. Ondertussen meldt voormalig tweevoudig toernooiwinnaar IM Stefan Docx zich ook weer bovenaan, na drie achtereenvolgende overwinningen.

In de zesde ronde draait het om de strijd tussen de twee koplopers: GM Erik van den Doel met wit tegen IM Mher Hovhannisyan; de nummer één geplaatst tegen de nummer twee geplaatst.

Informatie op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.