Benjamin Bok in Riga

Het Riga Technical University Open in Riga, Letland is al acht rondes onderweg. Onze landgenoot Benjamin Bok heeft tot en met de zevende ronde goed gespeeld, heeft 5,5 punten gehaald en stond gedeeld vierde. Helaas verloor hij vandaag van de Hongaarse grootmeester Richard Rapport. Morgen speelt Benjamin tegen IM Richard Biolek (CZE) en hij heeft dus nog een kans om het toernooi goed te beƫindigen.

Richard Rapport won van Benjamin Bok een fantastische aanvalspartij.

Benjamin Bok – Richard Rapport 0-1, r8

23…Te5! 24. Lxf8 Dh3+

25. Kxh3 Th5+ 26. Kg2 Txh2#

0-1

2 Comments

  1. Avatar
    geertjan augustus 24, 2014

    Een prachtige combinatie van zwart. Na 22 Lc5 is het inderdaad uit. Maar wit stond in deze partij al een tijdje onder druk. Een ideetje van mijn schaakcomputer. 15 of 16 f3 van wit om op deze manier wat meer tegenspel in het centrum te krijgen. Het kan in sommige varianten een pion kosten, maar wit kan dan nog vechten voor remise.

  2. Avatar
    wimw augustus 25, 2014

    Wat apart dat er in de Philidor-verdediging, zonder een offer met Lf7x, zo’n scherpe wending met mataanval inzit. Rapport heeft met zijn paard heel goed gebruik gemaakt van de verzwakking op f3. Ik ben wel benieuwd naar de analyse van Bok zelf: waar het nu fout ging. Gelukkig wist hij in de volgende ronde wel van Biolek te winnen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.