Open Brasschaat – 7e ronde: Kopgroep van vijf

In Brasschaat komen GM Erik van den Doel en IM Mher Hovhannisyan niet verder dan remise en boeken drie volgers een klinkende overwinning. IM Stefan Docx wordt geconfronteerd met de Hollandse aanpak van FM Stefan Beukema en laat zien hoe dat aangepakt moet worden. Een witte schoonmaakdienst aan de koningsvleugel ruilt drie pionnen voor een loper en vervolgens de kwaliteit. Het is mooi hoe Stefan vervolgens door blijft knokken met zeer actieve lopers totdat het na 61 zetten echt afgelopen is en zijn loper niet alle nog beschikbare witte pionnen kan afstoppen. De partij is weergegeven als Partij van de Dag.

Zo gaat het slotweekend van het toernooi in met vijf man op zes punten. Hierdoor staat vanmiddag onder meer de partij tussen GM Erik van den Doel en IM Stefan Docx op het programma.

FM Ulf Sadikhof mengt zich eveneens tussen de kopgroep na een overwinning op FM Daniel Sadkowski en neemt het op tegen de Tsjech IM Cyril Ponizil. Mher Hovhannisyan is ‘omlaag’ ingedeeld en speelt met de zwarte stukken tegen Nicola Capone. Nicola Capone heeft ten koste van Stijn Gieben aansluiting gehouden met het leidende vijftal. Vincent Oudewaal speelt een boeiende remise tegen de witte formatie van Danny Crabbe.

Op de Vlaamse schaaknieuws-site Schaakfabriek is er publicatie over de Open Brasschaat. Een link hiernaar is te vinden in het hoekje ‘Informatie vanuit Brasschaat’.

Informatie op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.