Open Brasschaat – 8e ronde: GM Van den Doel doet prima zaken

Op de voorlaatste toernooidag van de Open Brasschaat doet GM Erik van den Doel uitstekende zaken. Hij verslaat Stefan Docx in een interessante partij. Door de resultaten op de andere borden staat Van den Doel op zeven punten en daarmee een half punt los van een kwartet volgers.

Gezonde vechtremises zijn er op bord 3 en 4 te zien in partijen tussen respectievelijk Nicola Capone tegen IM Mher Hovhannisyan op het ene bord en Alik Tikranian tegen GM Alexandre Dgebuadze op het andere bord.

GM Sergey Kasparov bereikt met een witte pion na bijna zeventig zetten de zevende rij in zijn partij tegen FM Arben Dardha. De pion is niet meer af te stoppen en Kasparov hoort bij het kwartet dat op 6½ punten staat.

FM Stefan Beukema revancheert zich op fraaie wijze tegen Ankit Majhi.

Op deze site is de partij van bord 1 gekozen als Partij van de Dag en in de gebruikelijke hoedanigheid weergegeven met diagrammen. Toegevoegd is een nieuwe publicatie op Schaakfabriek.be.

Informatie op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.