Toernooi Assen

Schaakclub Assen organiseerde dit weekend in het clublokaal een vierkampentoernooi. Vroeger waren de dagtoernooien vaak vierkampen met een uur bedenktijd. In dit geval ging het om vierkampen met twee uur bedenktijd per persoon. Drie partijen, één op vrijdagavond en twee op zaterdag. Voordeel, je bent de zaterdagavond en de zondag vrij. Er was nog een voordeel dat velen aansprak: je speelt tegen mensen met ongeveer dezelfde rating als jezelf. Eén van de deelnemers verwoordde het als volgt: Bij het zomertoernooi waar ik Zwitsers speelde heb ik geen tegenstander gekregen binnen de 200 ratingpunten van mezelf. Won ik dan kreeg ik een veel te sterke, verloor ik dan kreeg ik een veel te zwakke.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.