Open Brasschaat – slotronde: GM Van den Doel en IM Hovhannisyan winnen editie 2014

De slotronde van de Open Brasschaat is er een geweest, waarbij de vonken er nog flink vanaf vlogen. Bij winst van GM Erik van den Doel zou de toernooizege naar hem gaan, doch bij ieder ander resultaat waren er meerdere scenario’s mogelijk. Mher Hovhannisyan wint relatief vlot van Stefan Docx. Met die wetenschap moet Van den Doel winnen, maar hij wringt niet meer dan remise uit de witte formatie van FM Ulvi Sadikhov.

Vervolgens speelde de strijd op bord 2 tussen IM Cyril Ponizil en GM Sergey Kasparov een belangrijke rol. Een strijd die tot het einde van de namiddag zou voortduren en eindigen in remise. Hiermee kent toernooi-editie drie niet te kloppen schakers. Kasparov is ongeslagen op zeven punten gefinished. Van den Doel en Hovhannisyan eindigen op 7½ punten en zijn daarmee winnaar van het toernooi geworden.

Stijn Gieben sluit zijn toernooi af met een verdienstelijke remise, haalt zes punten, een goede overscore en een vijftiende plaats op 166 deelnemers. Vincent Oudewaal wint in de laatste ronde en haalt vijf punten. Goed voor een 55e plaats.

De partij op bord 2 tussen Ponizil en Kasparov is op deze site gekozen als Partij van de Dag en vanuit Schaakfabriek is er een slotreportage toegevoegd. Te bereiken vanuit het linkenhoekje met de titel ‘Informatie vanuit Brasschaat’.

Informatie op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.