16e D'Escacs de Sants – 7e ronde: 8½ punten voor de Nederlandstaligen

In Barcelona heeft groep A weer één koploper die met 6½ punten aan de leiding gaat. IM David Klein weet de Noorse Fidemeester Brede Kvisvik te verslaan en volgt de koploper op 1½ punten. IM Quinten Ducarmon staat eveneens op vijf punten na zijn eerste investeringspartij in dit toernooi: de Braziliaanse Grootmeester Alexandr Fier weet zijn zwarte koning in te sluiten en op de vijftigste zet mat te zetten. De partij is verderop weergegeven.

Marijn den Hartog speelde zijn laatste partij in dit toernooi, waarbij hij verslagen werd door de Catalaan FM Luis Alberto Gomez Jurado. Alexander Janse won zijn partij en Ilias van der Lende, Piet Peelen en Onno Keizer boekten een vechtremise. Frank Sala scoort zijn tweede punt op rij na zijn overwinning in de zevende ronde. Helaas doordat zijn tegenstander niet kwam opdagen. Maar het blijft wel een punt.

In groep B kenden de Nederlandstaligen een schitterende dag: vier van de vijf partijen werden gewonnen. Jan Londers komt na een overwinning op de Italiaan Filippo Madai op 4½ punten. Ronald Gouma en Lino Hiel verslaan beiden Catalaanse schakers op eigen grondgebied en komen op vier punten. Ivan Trullas Tuguez revancheert zich namens de Catalanen en verslaat Circe Janse, die hierdoor op 2½ punten blijft staan. Heidi de Swert passeert hem in het klassement nadat ze haar derde Catalaanse tegenstander heeft verschalkt. Groep B heeft twee koplopers op 6½ punten: een Spanjaard en een Catalaan.

Informatie op de hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.