16e D'Escacs de Sants – 9e ronde: IM Klein blijft in voetspoor koploper

De laatste toernooidag van d’Escacs de Sants gaat in met de Braziliaanse Grootmeester Alexandr Fier als koploper met acht punten. Een Duitser en een Indiër volgen met 7½ punten. Een elftal staat op zeven punten, waaronder IM David Klein. Die na een strijd van 82 zetten een niet meer af te stoppen pionnenkoppel op het bord had en daarmee de Duitse Grootmeester Florian Handke bedwong. Zijn partij staat op de site van de Haagse schaakbond weergegeven.

Speelzaalfoto organisatie

IM Quinten Ducarmon moet genoegen nemen met een remise. Op de overige borden ondervindt de Nederlandse delegatie een zware dag. Benjamin Go en Alexander Janse weten hun partij te winnen en André Vlug komt nog tot een gelijkspel. Maar verder zijn het investeringspartijen die er gespeeld zijn.

De Vlamingen hebben in Groep B weer een ongeslagen ronde: remise voor Lino Hiel en er zijn overwinningen geboekt door Jan Londers en Heidi de Swert.

In de hoek van ‘Informatie uit Barcelona’ op de hsb-site zijn links toegevoegd naar foto’s, partijen en naar een indrukwekkende kunstexpositie.

Informatie op de hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.