Atlantis

Atlantis is het symbool voor een land dat zijn tijd ver vooruit was, maar helaas wel kopje onderging in de oceaan. Dat geldt natuurlijk ook voor ons schakers. We zijn onze tijd ver vooruit, we zijn veel intelligenter dan onze medemens, maar helaas gaan we ook vaak ook kopje onder. Dat bleek ook dit toernooi. Hoe simpel kun je soms verliezen? Uw verslaggever hoorde weer vele klaagzangen over hoe stom men wel kon zijn. Daarnaast waren er natuurlijk ook jubelzangen. Vooral als men via een dameoffer had gewonnen. Het is nog onduidelijk of er op/in Atlantis mensenoffers werden gepleegd, maar schakers kicken op offers en vooral van dameoffers.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.