Seniorentoernooi in Aalborg

In het Deense Aalborg, dat dagelijks rechtstreeks vanaf Schiphol te bereiken is, vindt van 13 tot 19 oktober het tweede Larsen Nordjyske Mindeturnering voor senioren plaats. Mannen 60 plus en vrouwen 50 plus. Zeven ronden Zwitsers. 40 zetten in 90 minuten, daarna nog een half uur p.p. en 30 seconden increment vanaf de eerste zet. Alle informatie op de website larsen.skakteam.dk. Tot nu toe op de deelnemerslijst spelers van 2412 tot 1737. Onder hen enkele bekende namen als Jens Kristiansen, Craig Pritchett en Jan Rooze. Omdat ik in 2012 heb meegedaan en dat me zeer goed beviel is me gevraagd er in Nederland wat aandacht aan te geven. De organisatie is buitengewoon vriendelijk en doet er van alles aan het de deelnemers naar de zin te maken. Aalborg heeft een levendige binnenstad en bijvoorbeeld enkele fraaie musea. Er wordt vlak bij het centrum gespeeld in de Aalborg Katedralskole waar Bent Larsen op school is geweest.

Over Eric de Winter

Geboren 1951. Vanaf 1969 lid Velpse Schaakvereniging. 1976-1982 gewerkt voor KNSB en FIDE, onder presidentschap Ólafsson. 2007 organisator Euwe Stimulans Toernooi in Arnhem en betrokken bij twee volgende Euwe toernooien in Sao Paulo 2008 en Amsterdam 2011. Vanaf 2020 vrijwilliger Max Euwe Centrum. Vanaf 2013 deelnemer in Reykjavik Open. Gemiddelde clubschaker.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.