Open Kampioenschappen van Gouda: GM Bok wint 22e editie

Voor wat betreft de vertegenwoordiging vanuit de Haagse regio komen Robby Kevlishvili (A), Tony Goudriaan (B) en Ronald de Vries (C) het sterkst voor de dag.

Het lukt Tony Goudriaan spelend in groep B als enige van het Haagse gezelschap om de dag ongeslagen te doorstaan, doordat Ronald de Vries in groep C tijdens de slotronde voor het eerst moet buigen en daarmee afstand moet doen van (gedeelde) groepszege.

In groep A is er een zestal dat op 5½ punten eindigt, waarbij GM Benjamin Bok winnaar is volgens indelingsprogramma Swiss Masters. Robby Kevlishvili speelt wederom een sterk toernooi, waarbij vijf overwinningen hem vijf punten opleveren. Goed voor de ratingprijs in deze groep.

Groep B is een prooi voor Jimmy Geboers, die twee weken eerder nog warm draaide tijdens Schaken aan de Kust. Jaap van den Berg – voorzitter van sv Promotie – mengt zich tot laat in de middag in de strijd om het podium. Doch na de vierde ronde wordt alleen in de zesde ronde nog een halfje gescoord, waardoor een sterk positieve TPR geen prijs oplevert. Tony Goudriaan passeert hem gedurende de middaguren en maakt ongeslagen met vijf punten aanspraak op een gedeelde derde plaats.

Groep C wordt gewonnen door Bas Luiten, nadat hij in een kraker van een finale Ronald de Vries heeft verslagen. De afgevaardigden van de Haagse Schaakbond in deze groep hielden elkaar tussen de ronden door scherp en meldden zich regelmatig voor een strijd op de hoogste borden van de groep, waarbij er boeiende streekderby’s gespeeld werden.

Alle persoonlijke uitslagen van de deelnemers uit de regio van de Haagse Schaakbond staan – per ronde en per deelnemer – verwerkt. Partijen zijn na te spelen via de toernooisite.

Informatie op de HSB-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.