Don't let me down ….

Van de schaaksessie tijdens het muziekfestival Sarasani op Texel gaf gelegenheidsjournalist Co van der Hoek de volgende impressie opgesierd met eigen foto’s.

Sarasani 2014

Ik reed op een mistige vrijdagochtend begin september van Rotterdam naar de revival van het indertijd vermaarde Sarasani Festival – een internationaal beat-evenement, dat in de jaren 1966 tot 1976 jaarlijks op Texel werd gehouden. Het festival wordt op 4, 5 en 6 september 2014 nieuw leven ingeblazen had de organisator ons toevertrouwd. Ik mijmerde al even … zou dat lukken? Uit de speakers van de auto klonk – om vast in de stemming te komen – ‘Riders on the Storm’ van The Doors, indertijd één van mijn favoriete bands. Aan het weer zou het niet liggen, de voorspellingen waren goed voor het Noorden van Nederland.

Mijn primaire reisdoel was overigens het verslaan van de simultaanpartijen schaak, die er gehouden zouden worden. Nederlands bekendste schaker Hans Böhm had me uitgenodigd, hij zou het opnemen tegen willekeurige bezoekers. "Altijd verrassend, altijd leuk." Echter, niets belette mij om ook veel plezier aan de muziek te beleven. Ik zag dan ook uit naar het optreden van Eelco Gelling. In mijn puberteit was hij mijn favoriete gitarist bij de beroemde band Cuby and the Blizzards. Gelling speelde toen op een al even beroemde Gibson ES 330. De onverwachte overstap naar dat Haagse bandje (!) had ik hem allang vergeven. Lees meer…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.