Schaakwedstrijden tijdens 24uur Cultuur

De opening van het Rotterdamse culturele jaar, 24 uur cultuur, is niet compleet zonder schaakspel. Het Schaakstukkenmuseum nodigt daarom iedere Rotterdammer van harte uit om een kijkje te komen nemen en natuurlijk om mee te doen. Dus trek die stoute schoenen aan en kom langs!

Simultaanwedstrijd

Bij het Schaakstukkenmuseum kun je meedoen aan de 24-uurs simultaanschaakwedstrijd voor jong en oud, beginners en gevorderde schakers. Deelnemers mogen met bijzondere schaakspellen uit de collectie spelen. De inloop-simultaanwedstrijden zijn zaterdag 13 september van 17.00-21.00 uur en zondag 14 september van 9.00-17.00 uur.

Schuif dus aan wanneer je wilt en probeer de simultaangever te verslaan! De winnaars ontvangen een gesigneerd exemplaar van de biografie van Anish Giri cadeau én een plekje in de simultaanwedstrijd tegen de beroemde grootmeester zelf. Deze wedstrijd zal gehouden worden in het voorjaar van 2015.

XL schaak in CS

In de hal van het Centraal Station van Rotterdam staat zaterdag 13 september het Groot Rotterdam Schaakspel (ontworpen door Harry Hoek) opgesteld. Rotterdammers en passanten, komt uw (schaak)krachten meten en wie weet staat u wel oog in oog met burgemeester Aboutaleb voor een potje schaak… Meedoen kan tussen 17.00 en 1.00 uur en is gratis.

Meer informatie over de activiteiten op de website van het Schaakstukkenmuseum, Overblaak 94, Rotterdam (tussen de kubuswoningen).

Zie ook de RSB-site voor nadere informatie.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.