Stadsfeest Doetinchem

Foto Leny Fresen

Het traditionele stadsfeest in Doetinchem beleefde ook in 2014 (7 september) weer een geslaagde, zonovergoten, probleemloze, muzikaal live ondersteunde aflevering met een gevarieerd programma en duizenden bezoekers. Dat wens je iedere gemeenschap toe.

In het stadspark was tussen de culinaire stands, de kraampjes met snuisterijen, kunst en bijzondere zaken uit vervlogen tijden, theater acts, yoga, massage, een kapper en henna-tatoeages en een pop-podium met live-muziek, een carré gezet met 12 schaakborden. In eerste instantie precies onder een voldragen kastanjeboom.

De boom liet tijdens de simultaan zijn zware kastanjes vallen op spelers en borden waarna het geheel een paar meter werd verschoven.

Op een flip-over werden al snel 30 namen geschreven die in volgorde konden aantreden. Zoals ieder jaar was het een leerzaam en aangenaam verpozend geheel, voor spelers en omstanders. Schaakmeester Böhm werd regelmatig een glas inspirerende wijn of ander geestverruimend vocht aangeboden, dat hij natuurlijk in zijn eigen belang accepteerde. Lees meer….

1 Comment

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.