20e Stompe Linde Toernooi: Konings opvolger Smits

In Nuenen werd zaterdag 13 september voor de twintigste keer het Stompe Linde Toernooi georganiseerd. Nuenen is een brabants dorpje op steenworp afstand van Eindhoven, waar Vincent van Gogh zo’n twee jaar verbleef en waar om die reden een museum aan hem gewijd is.

Theatercafé Pleincollege was voor 54 deelnemers het strijdtoneel om de trofee dat in 2013 door Sebastiaan Smits gewonnen is en waarvoor hij terugkeerde om deel uit te maken van een groep met een mooie delegatie met rating boven de 2.000. Er werd gestreden in vier groepen, waarbij groep C een mix was van de aanmeldingen in groep C en D.

Sebastiaan Smits schrijft:

„Heb helaas mijn titel van vorig jaar niet met succes kunnen verdedigen. Na een goede overwinning in ronde 1 ben ik niet helemaal in mijn ritme gekomen na verlies in een scherpe partij in ronde 2, die alle kanten op kon. Vervolgens geconsolideerd met twee solide remises. Een paar goede partijen met zwart gespeeld met onder meer een winst in ronde 5. Met wit wat pech gehad in de laatste twee rondes tegen de uiteindelijke nr 1 en 2. Frans Konings won het toernooi terecht, in de laatste ronde kon hij het zich zelfs veroorloven om zijn tegenstander pat te zetten in gewonnen stellen. Ikzelf had dus relatief sterke tegenstand, maar het resultaat had een stuk beter gekund. Desalniettemin was het weer een gezellig toernooi in mijn oude hometown.”

vereniging

verslag en eindstand | foto’s

bedankje aan deelnemers

Vincent van Gogh

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.