ECC 2014 – 2e ronde: sterke maandag voor de Nederlanders

De Nederlandse teams en teams waar Nederlanders bij betrokken zijn hebben een uitstekende tweede ronde gedraaid. De zestallen van HMC Calder en En Passant uit de Meesterklasse verslaan hun tegenstanders uit respectievelijk België en Wales met ruime cijfers. Verdeeld over beide wedstrijden dienen vier remises afgestaan te worden. De overige partijen worden gewonnen.

Het team van LSG speelt een verdienstelijk gelijkspel tegen het Litouwse Margiris Kaunas, nadat de ploeg vrij vlot tegen een 1 – 0 achterstand aankeek. Arthur Pijpers levert zijn bijdrage door remise te spelen.

Ook GM Anish Giri komt tot een remise in zijn partij tegen de Rus Boris Grachev. Er is nog één teamgenoot die remise speelt, maar met een kwartet winstpartijen wint zijn team met 5 – 1 van de Russen.

Er is nog één Nederlander actief in een team die een prima start kent en na twee ronden op vier matchpunten staat: Erwin l’Ami speelt voor het als negende geplaatste Duitse SG Solingen en heeft met twee remises bijgedragen aan de tien bordpunten die door SG Solingen gescoord zijn.

Onder de uitslagentabel op de hsb-site zijn er linken naar beschikbare partijen uit de tweede ronde van de Nederlanders te vinden. De indeling voor de 3e ronde is er ook te vinden, waarbij te zien is dat HMC Calder en En Passant het tegen elkaar zullen opnemen.

In de hoek ‘Informatie vanuit Bilbao’ zijn rechtstreekse linken toegevoegd naar deelnemende teams en spelers en uitslagenoverzichten per team en per speler en de dagverslagen die op de site van Leidsch Schaakgenootschap geplaatst worden zijn bereikbaar.

Informatie op de hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.