ECC 2014 – 5e ronde: Nederlandse teams op zes matchpunten

Met nog twee ronden te gaan is het team waar GM Anish Giri deel van uit maakt nog ongeschonden. In de vijfde ronde was het wel heel spannend in de wedstrijd tegen de Italiaanse Obiettivo Risarcimento, waarbij er met het kleinst mogelijke verschil gewonnen is. In de zesde ronde worden de degens gekruist tegen de Russische ploeg Malakhite, die in de voorgaande vijf ronden één matchpunt af heeft moeten staan tegen de Israëlische ploeg Beer Sheva.

LSG, En Passant en HMC-Calder winnen hun wedstrijden, waarbij HMC-Calder het genoegen heeft score-technisch gehakt gemaakt te hebben van de Luxemburgse Grantham Sharks. Helaas vallen de wedstrijden van deze teams net buiten de live-borden. Ook in de zesde ronde is dat weer zo: met de wedstrijd LSG – En Passant staat in het Baskische Bilbao de tweede Meesterklasse-derby op het programma op bordengroep 11.

Vijf partijen van Nederlanders uit de vijfde ronde zijn wel bereikbaar gemaakt en zijn onder de weergave van de uitslagen van de 5e ronde te vinden.

In de hoek ‘Informatie vanuit Bilbao’ is de bereikbaarheid van een uitgebreid vierde ronde verslag van Raoul van Ketel toegevoegd. Een andere nieuwe verwijzing is naar een toegevoegde publicatie van Henk Vedder van En Passant.

Informatie op de hsb-site

4 Comments

 1. Avatar
  Richard Vedder september 19, 2014

  Bord 11 is ook live dacht ik? In ieder geval wel DGT-borden daar.

 2. Avatar
  Richard Vedder september 19, 2014

  Je hebt gelijk. We speelden wel op dgt-borden, maar er zaten geen stekkers in. Morgen bord 4!

 3. Avatar
  Paul Koks september 20, 2014

  Succes! Ik zal er vandaag pas laat wat van meekrijgen wegens omgang met mijn dochter en ben pas terug van haar thuisbrengen als het er waarschijnlijk weer op zit. Het is in elk geval gelukt de zesde ronde ook nog even te plaatsen, inclusief verse toevoegingen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.