ECC 2014 – 6e ronde: SOCAR Azerbaijan vrijwel zeker van titel

Met de laatste ronde van de European Club Cup nog op het programma staat SOCAR Azerbaijan twee matchpunten los van twee teams die nog enigszins in het voetspoor blijven en is daardoor nagenoeg zeker Europees Kampioen onder clubteams. GM Anish Giri heeft daar met de score van een vol punt aan bijgedragen, na de Aangenomen Damegambiet-aanpak van Vladimir Malakhof op fraaie wijze weerlegd te hebben.

En Passant verslaat LSG tijdens de Meesterklasse-derby en zal in de slotronde op bordgroep 4 spelen, waardoor de partijen live te volgen zullen zijn. Wat de overige partijen van de Nederlanders betreft: score-technisch zijn er wel eens betere dagen geweest, maar de partijen zijn er niet minder interessant om.

Er zijn weer publicaties over Bilbao toegevoegd op de LSG- en Schaaksite: van respectievelijk Raoul van Ketel, Richard Vedder en Dimitri Reinderman.

Informatie op de hsb-site

2 Comments

 1. Avatar
  wimw september 20, 2014

  Er is een aardig interview met Anish Giri op de website Chess News over o.a. deze partij met Malakhov.

 2. Avatar
  Paul Koks september 20, 2014

  Bedankt voor de tip! Zal ik toevoegen aan het slotronde verslag, die ik eind zondag plaats. Zodat ook de aanvullingen van de komende 24 uur vanuit LSG en op Schaaksite nog toegevoegd kunnen worden.

  Morgen overdag eerst helpen bij Den Haag Marathon.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.