Deelnemersveld voor het 10e BDO-toernooi compleet

Bij het 10e BDO Chess Tournament (11-19 oktober) is er een weerzien met oude bekenden, maar vanzelfsprekend zijn er ook weer interessante nieuwe namen in het deelnemersveld aanwezig.

Een oude bekende in het Premier Tournament is bijvoorbeeld Dimitri Reinderman, winnaar in 2009 en runner up in 2010. Favoriet voor de eindzege is echter de doorgewinterde schaakprofessional Andrey Sumets uit Oekraïne. Ook al eerder van de partij was Twan Burg. Twee jaar gelden scoorde hij een GM-norm. Dat hoopt hij nu te herhalen, want dan kan hem de grootmeestertitel worden toegekend. Promovendus uit de Challenger, de Indiër Akshat Khamparia is natuurlijk uitgenodigd. Helaas moet hij in dezelfde periode spelen voor zijn werkgever.

In het Challenger Tournament is Manuel Bosboom favoriet. Vooral na zijn geweldige optreden bij de Europacup voor clubteams in Bilbao, lijkt hij een klasse apart. Pieter Hopman, gepromoveerd uit het Open toernooi, hoopt zijn derde IM-norm te scoren. Ook hij heeft deze zomer een goede vorm getoond en zou in staat moeten zijn die norm te pakken.

We zijn er ook trots op dat we de Nederlands kampioene Anne Haast kunnen verwelkomen. Ze zal zich ongetwijfeld mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. Het volledige deelnemersveld:

Premier tournament

GM Andrey Sumets (Oek, 2618)

GM Dimitri Reinderman (Ned, 2590)

GM Friso Nijboer (Ned, 2528)

IM Twan Burg (Ned, 2523)

IM Dennis Wagner (Dui, 2499)

IM Krystian Kuzmicz (Pol, 2461)

IM Jan-Willem de Jong (Ned, 2455)

IM Charles Monroy (Fra, 2427)

IM Stefan Kuipers (Ned, 2389)

IM Romain Picard (Fra, 2374)

Challenger tournament

IM Manuel Bosboom (Ned, 2424)

FM Pieter Hopman (Ned, 2424)

IM Bernd Kohlweyer (Dui, 2409)

IM Chiel van Oosterom (Ned, 2380)

WIM Anne Haast (Ned, 2351)

FM Demre Kerigan (Tur, 2343)

FM James Jackson (Eng, 2336)

FM Miguoel Admiraal (Ned, 2335)

FM Robby Kevlishvili (Ned, 2313)

WIM Nargiz Umudova (Aze, 2219)

Friso Nijboer en Manuel Bosboom in Bilbao. Daar heeft Bosboom een GM-norm gehaald met een uitstekende score: 5.5/7 (TPR 2709), een vol punt meer dan nodig was! (Foto: Z.Peng)

Het toernooi wordt geopend op vrijdag 10 oktober in het stadhuis van Haarlem met de loting voor de tienkampen. Als altijd treedt Hans Böhm op als gastheer. Op zaterdag 11 oktober wordt om 13.00 uur de eerste zet gedaan.

Het toernooi kan gevolgd worden door een bezoek aan de speelzaal te brengen aan het Prinsenhof 3. Via de toernooiwebsite kan dat natuurlijk ook waar ‘live’ de partijen uit de tienkampen weergegeven worden: www.bdochess.nl

Ook dit jaar wordt het BDO Open weer georganiseerd. Het wordt gespeeld in de aula van het Stedelijk Gymnasium, dezelfde prachtige ruimte waar ook de GM- en IM-tienkampen zijn ondergebracht.

Inschrijven kan nog via de website waar alle informatie over het toernooi gevonden kan worden inclusief hetinschrijfformulier voor het Open toernooi.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.