ECC 2014 – slotronde: LSG hoogst geëindigde Nederlandse ploeg

De Europacup Schaken voor Clubteams zit erop. Een toernooi waarin Leidsch Schaakgenootschap na een overwinning op het Deense Asker met acht matchpunten op de zeventiende plaats eindigt , waarbij Zoetermeerder Arthur Pijpers met 3½ punten een degelijke punten-producent is geweest.

Ook En Passant scoort acht matchpunten die al sinds de voorlaatste ronde op het scorebord staat. Goed voor een 22e plaats op basis van het gehanteerde score-systeem. HMC-Calder eindigt met 6 matchpunten op een plaats in de eindrangschikking zoals dat van het team verwacht mocht worden: 31e.

SOCAR Azerbaijan beleeft een relatief spannende slotronde voordat het uiteindelijk definitief ECC-winnaar editie 2014 is, met Rijswijker GM Anish Giri met 5½ punten als team-topscorer. Een video-verslag vanwege zijn partij in de zesde ronde is in het linkenhoekje bereikbaar gemaakt.

Verslagen van Raoul van Ketel, Henk Vedder en Dimitri Reinderman zijn toegevoegd, alsmede de linken naar een twaalftal partijen van betrokken Nederlanders.

Informatie op de hsb-site

3 Comments

  1. Avatar
    wimw september 22, 2014

    LSG eindigde boven kampioen En Passant, maar dat won wel de onderlinge ontmoetingen met LSG en HMC-Calder.

    Ik las verder ergens dat Giri nu virtueel 7e zou staan in de ELO-ranglijst.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.