HSB-competitie: promotieklasse en 1e klasse

Over een week zijn er twee uitslagen bekend van openingsduels uit de promotieklasse. Duels waarbij Zoetermeerse sv Promotie op bezoek gaat in het Westland en Denksportcentrum Sebastiaanbrug het decor is van de eerste clubderby: het vijfde van Delftse Schaakclub ontvangt het vierde van deze vereniging. Zodra de eerste midweekse dagen van oktober verstreken zijn, is de complete eerste ronde van de promotieklasse afgewerkt, waarbij het vlaggenschip van RSC-Belgisch Park vrijaf is en op 3 november voor het eerst in aktie komt, als het WSC 2 in de Scheveningse Ichtuskerk ontvangt.

Het openingsduels van de 1e klasse-competities zijn op 7 oktober. In Rijswijk is er een stadsderby tussen Rijswijk en Pomar, terwijl Het Vierde van Discendo Discimus de bezoekers van Haeghe Ooievaar zal ontvangen. Teams die in de 1e klasse A uitkomen. Het duel in de 1e klasse B is in Zoetermeer: het tweede van Schaakhuis gaat op bezoek bij Promotie.

Nieuw in de 1e klasse A zijn Bobby Fischer/Wassenaar, teruggekeerd van de Promotieklasse en het tweede van RSC-Belgisch Park, kampioen van de 2e klasse B gedurende het afgelopen seizoen. Kampioen van de 2e klasse A speelt dit seizoen in de 1e klasse B, waar ook het uit de promotieklasse gedegradeerde sv Raadsheer-Corbulo uitkomt.

Programma op de hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.