Stichting Pathena en S.O. Rotterdam slaan handen ineen.

Aan de vooravond van een nieuw KNSB seizoen kondigen Stichting Pathena en S.O. Rotterdam een veelbelovende samenwerking aan. Beide partijen delen een gezamenlijke visie omtrent ontwikkeling van jeugdige schaaktalenten en zullen zich inzetten deze schaaktalenten te faciliteren. Professionele schaaktrainingen met wedstrijdvoorbereidingen en analyse zullen de talenten verder brengen in hun schaakontwikkeling om aansluiting te krijgen en te behouden met de nationale en internationale schaaktop.

Na een succesvolle organisatie van het Pathena NK Jeugdschaken Rotterdam 2014 wil Stichting Pathena een volgende stap zetten, namelijk het ontwikkelen van schaaktalenten tot grootmeesters. Schaakvereniging S.O. Rotterdam omarmt deze doelstelling en biedt Pathena schaaktalenten de kans om op het allerhoogste nationale podium, de Meesterklasse, te schaken in het 1e team. Dit team zal de naam “ Pathena Rotterdam ” dragen in de Meesterklasse.

De thuiswedstrijden van Pathena Rotterdam zullen op live borden worden gespeeld, technisch mogelijk gemaakt door Stichting Pathena. De eerste thuiswedstrijd is op 27 september 2014 in de Brasserie Dylans, Kralingseweg 224. De partijen zijn te volgen op locatie en op internet (live.pathena.nl). Het zit in de planning om tijdens deze thuiswedstrijden het bekende Pathena toernooicyclus te organiseren. Jonge aanstormende schaaktalenten zullen binnenkort worden uitgenodigd om te strijden in deze prestigieuze cyclus.

Voor elk schaaktalent een passend podium bieden is belangrijk doel van Stichting Pathena. Hopelijk zullen meerdere schaakverenigingen onze visie omarmen en het voorbeeld van S.O. Rotterdam volgen.

We wensen het Pathena Rotterdam team heel veel succes in de Meesterklasse en voor de jeugdige talenten een zeer leerzaam schaakseizoen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.