Amsterdam Science Park Open Dag: Filmvertoning "Computer Chess"

Tijdens de jaarlijkse Open Dag van Amsterdam Science Park op zaterdag 4 oktober aanstaande, zal SPAFF een interessante schaakfilms vertonen.

Film: Computer Chess (2013)

De Amerikaanse indiefilm Computer Chess is een retrofilm over computerschaak. In een morsig motel in the middle of nowhere komt, ergens begin jaren tachtig, een groepje computernerds en schaakfanaten bijeen om de krachten te meten. Door de gruizige zwart-wit-videobeelden (zoveel mogelijk opgenomen met origineel materiaal) en de kenmerkende semi-documentaire-stijl van regisseur Andrew Bujalski ontstaat bovendien nog een andere interessante ontmoeting tussen mens en techniek. Je krijgt het gevoel met een tv-ploeg mee te lopen die voor het eerst een real-live reportage maakt. De beelden zijn even candid als triviaal.

Computer Chess gaat over het moment dat machines nog onschuldig waren. Onze kennis van de technologische wereld anno nu geeft die beelden een zweem van melancholie en verloren onschuld. Maar Computer Chess gaat ook en vooral over communicatie, en over de misverstanden die er de hele tijd achter woorden schuilen. Net als de (schaak)computers in die begindagen kunnen mensen ook zo makkelijk verstrikt raken in een loop in hun gedachten, dat alles absurd en tragisch wordt. De Filmkrant schreef over Computer Chess o.a. dat "vele kleine observaties en non-momenten de film werkelijk briljant maken."

Lengte: 92 minuten (Zwart-wit)

Informatie: www.computerchessmovie.com

De film Computer Chess wordt in- en uitgeleid door Harm Geert Muller, voormalig hoogleraar van AMOLF en gerenommeerd computer chess programmeur.

Locatie: Amsterdam Sciencepark Congreszalen, Turingzaal. Science Park 123 (naast CWI)

Inleiding 15.15 u. Aansluitend de filmvertoning van ± 15.30 tot 17.00 uur. Toegang gratis, vooraf reserveren niet mogelijk.

Open Dag

Het complete programma tijdens de Open Dag van Amsterdam Science Park vind je op de website van de Open Dag >>

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.