Vlaggenschip Messemaker 1847 geweldig van start

Na een lange rit kwamen wij aan in de catacomben van cultureel centrum De Mallemolen. PION teamcaptain Theo Wijnhoven verwelkomde het team buiten met een consumptiebon. Nadat KNSB wedstrijdleider Ton van Roon de spelers aan de borden had gezet en alle regels nogmaals had verteld kon de eerste ronde van de competitie van start gaan.

Jan Cheung opende de score na 2,5 uur spelen, zijn tegenstander probeerde op de zwakke stelling te verdedigen, maar dat pakte verkeerd uit. Een half uur later komt Erik vertellen dat het 0 – 2 is, zijn tegenstander wil niet analyseren, en ga door de achterdeur naar huis. Jan Evengroen wist in een slechte stelling na 3,5 uur spelen er remise uit te slepen. Kopman Peter wist 10 minuten later de stand op ½ – 3½ te brengen. Vijf minuten daarna maakt Henk-Jan er ½ – 4½ van, de eerste twee wedstrijdpunten van dit seizoen zijn binnen. Ons 12-jarige talentje Liam wist remise te houden in zijn eerste partij voor het Vlaggenschip, voorwaar een mooie prestatie, volgens mij had er zelfs meer in gezeten, maar tijdens de analyses bleek dat dit het hoogst haalbare was. Ben, met een partij uit een stuk, zette zijn tegenstander midden op het bord mat! Ed ging tot het gaatje, zijn opponent, teamcaptain Theo Wijnhoven, heeft 4,5 uur verdedigd, maar moest uiteindelijk zijn koning omleggen. eindstand 1 – 7. Een mooie start van het nieuwe seizoen in de tweede klasse. Lees meer….

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.