Wat zegt u? Brenninkmeijer? Jazeker!

De nieuwe competitie is ondanks een paar mooie lichtpuntjes toch begonnen met een valse start. Om uiteenlopende redenen waren Sergey Tiviakov, Sipke Ernst en Daan Brandenburg niet beschikbaar. Die vervang je natuurlijk niet zomaar. Komt bij dat BSG zich versterkt heeft met Robin van Kampen. Kortom, er kon een zware wedstrijd verwacht worden en dat bleek ook.

Eerste impressie

We keken al vrij snel tegen een nare achterstand aan. Iozefina Paulet en Joost Wempe kwamen ‘niet lekker’ uit de opening en konden de zaak niet droog houden. Met enkele snelle remises (toch jammer, legt de druk op de overblijvende spelers, BB) zette dat een 1,5-3,5 tussenstand op het scorebord. Dat werd niet meer goedgemaakt. Jan Baljé gaf de zwarte c-pion teveel ruimte en dat was beslissend. Was 25. Le3 Txb2 en dan 26. Ld4 of 26. Lf1 nog houdbaar? Jan Werle deed iets terug door Li Riemersma te verslaan. Riemersma stortte zich met 31…Txf2 in een avontuur dan slecht afliep. Het pleit werd beslecht doordat Jasper Geurink van Robert Ris verloor in een enerverende partij. Beslissend moment zou wel eens 36…e5 kunnen zijn. Het zet de witte stelling onder druk, maar wit loopt er op beslissende wijze uit. Het digitale beest geeft het prozaïsche 36…Dh7 als gezond alternatief.

Nog twee partijen aan de gang: invallers David Lobzhanidze en Joris Brenninkmeijer. Wat zegt u? Brenninkmeijer? Jazeker!Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.